Kategoria:Technologia Żywności
Typ:W ciągu tygodnia
Na makrokierunku ”Bioinżynieria produkcji żywności”
studia realizowane są jako studia stacjonarne pierwszego stopnia, które
trwają 3,5 roku (7 semestrów) i kończą się egzaminem dyplomowym
inżynierskim (absolwenci uzyskują tytuł zawodowy inżyniera).
Umożliwiają...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Studia skierowane są do osób chcących przejmować gospodarstwa rolne i czerpać
środki pomocowe z UE oraz osób, które nie posiadają w/w wykształcenia. Nauka
odbywa się w ciągu dwóch semestrów (7 zjazdów w semestrze), w ogólnym wymiarze
240 godzin. Studia realizowane...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Studia kończą się nadaniem tytułu zawodowego inżyniera. Studia inżynierskie (pierwszego stopnia) stacjonarne trwają 7 semestrów, a niestacjonarne 8 semestrów. Liczba godzin zajęć dla studiów stacjonarnych wynosi 2400, a dla studiów niestacjonarnych 1440. Liczba...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Specjalność: Agrobiznes
Są to studia dwustopniowe - 3,5-letnie stacjonarne inżynierskie i
1,5-roczne stacjonarne magisterskie oraz 4-letnie niestacjonarne
inżynierskie i 2-letnie niestacjonarne magisterskie.
Na pierwszych latach studenci opanowują przedmioty...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Specjalność: Kształtowanie środowiska
Są to studia stacjonarne dwustopniowe - 3,5-letnie inżynierskie i 1,5-roczne magisterskie.
Na pierwszych latach studenci uzyskują wiedzę z przedmiotów
biologiczno-chemicznych, humanistycznych, ekonomii i informatyki...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 3 semestry (352 godz); b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej , c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych Opis...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Organizacja studiów
- stacjonarne i niestacjonarne studia drugiego stopnia na kierunku
rolnictwo prowadzone są w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym
i trwają 3 semestry. Do wyboru masz następujące specjalności - na
studiach stacjonarnych: agronomia...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Czego możesz się nauczyć
- będziesz przygotowany do wykonywania zadań inżynierskich
ukierunkowanych na potrzeby rolnictwa oraz gospodarki żywnościowej
i leśnej. Zdobędziesz umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów
technicznych, a także...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Czego możesz się nauczyć
- będziesz specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej,
zwłaszcza roślinnej (w tym ogrodnictwa i architektury krajobrazu
obszarów wiejskich) i produkcji zwierzęcej; zdobędziesz też praktyczne
przygotowanie...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Studenci kierunku technika rolnicza i leśna uzyskują
specjalistyczne wykształcenie obejmujące wiedzę w zakresie
biologiczno-przyrodniczych podstaw rolnictwa, techniki (przykładowo:
mechaniki i wytrzymałości, części maszyn, technologii materiałów,
pojazdów i...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Absolwent studiów na kierunku rolnictwo zdobywa wiedzę w zakresie
technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej, zgodnie z
zasadami zrównoważonego rozwoju. Program studiów zapewnia zdobycie
podstawowej wiedzy biologiczno-chemicznej i ekologicznej, znajomości
ekonomiki,...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Studia magisterskie, na kierunku ekonomia ze specjalnością
„agroekonomia”, przeznaczone są dla osób zainteresowanych problematyką
ekonomiki rolnictwa. Cel kształcenia: Celem
kształcenia w ramach tej specjalności jest przygotowanie przyszłych
absolwentów do...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Studia przewidziane są dla absolwentów szkół wyższych, którzy ukończyli
studia na kierunku innym niż rolnictwo*. Stanowią one propozycję
uzupełnienia wiedzy i uzyskania uprawnień rolniczych. Studia kierowane
są w szczególności do osób, które pracują lub zamierzają...
Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
Kurs Kucharz – pracownia kulinarna Uwaga: zapewniamy sprzęt oraz materiały dydaktyczne w cenie kursu
Informacje ogólne:
Liczba godzin: 70
Czas zajęć: w dni robocze - 2,3 razy w tygodniu
Czas trwania kursu: 9 tygodni
Celem szkolenia jest poznanie...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Gotowanie (40 h) : - podstawy żywienia człowieka - 8 h
- przepisy sanitarne, bhp, p. poż. - 3 h
- technologia gastronomiczna - techniki sporządzania,
sposoby dekorowania i podawania potraw - 29 h
Czas trwania kursu:
7 dni...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Organizacja imprez kateringowych (30 h) - działalnośc usługowa firmy kateringowej - 3 h
- bezpieczeństwo, higiena i prawo pracy - 3 h
- wyposażenie techniczne - 2 h
- planowanie i obsługa - 22 h
Ilość osób w grupie: maksymalnie 10...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Charakterystyka kursu:
Gastronomia historyczna: dyscyplina, literatura i metodologia
wykład Antropologia kuchni i wyżywienia
ćwiczenia Historyczne style kulinarne
wykład Źródła do gastronomii historycznej
wykład Źródła do gastronomii historycznej...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Cele, zadania oraz adresaci studiów
Studia mają na celu podniesienie kwalifikacji zawodowych i naukowych osób posiadających tytuł magistra inżyniera, inżyniera lub licencjat, w zakresie wiedzy ułatwiającej stymulowanie, organizowanie i wspomaganie aktywności...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Studia
nadają uprawnienia do przejęcia gospodarstw rolnych lub użytków rolnych w
zamian za rentę strukturalną dla zbywcy, wypłacaną ze środków Unii
Europejskiej.
Główne obszary tematyczne studiów obejmują:
...
Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
A,B,C...SZTUKI BARMAŃSKIEJZajęcia prowadzone będą przez wykładowców i kadrę pedagogiczną WSTH w Łodzi oraz wykładowców spoza uczelni. Czas trwania kursu: 50 godzin. Przedmioty: 1. Podstawy zawodu barmana (12 godz. - 3x4 godz.) 2. Towaroznawstwo napojów alkoholowych...