Kategoria:Technologia Żywności
Typ:W ciągu tygodnia
Na makrokierunku ”Bioinżynieria produkcji żywności”
studia realizowane są jako studia stacjonarne pierwszego stopnia, które
trwają 3,5 roku (7 semestrów) i kończą się egzaminem dyplomowym
inżynierskim (absolwenci uzyskują tytuł zawodowy inżyniera).
Umożliwiają...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Studia kończą się nadaniem tytułu zawodowego inżyniera. Studia inżynierskie (pierwszego stopnia) stacjonarne trwają 7 semestrów, a niestacjonarne 8 semestrów. Liczba godzin zajęć dla studiów stacjonarnych wynosi 2400, a dla studiów niestacjonarnych 1440. Liczba...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Specjalność: Agrobiznes
Są to studia dwustopniowe - 3,5-letnie stacjonarne inżynierskie i
1,5-roczne stacjonarne magisterskie oraz 4-letnie niestacjonarne
inżynierskie i 2-letnie niestacjonarne magisterskie.
Na pierwszych latach studenci opanowują przedmioty...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Specjalność: Kształtowanie środowiska
Są to studia stacjonarne dwustopniowe - 3,5-letnie inżynierskie i 1,5-roczne magisterskie.
Na pierwszych latach studenci uzyskują wiedzę z przedmiotów
biologiczno-chemicznych, humanistycznych, ekonomii i informatyki...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Czego możesz się nauczyć
- będziesz przygotowany do wykonywania zadań inżynierskich
ukierunkowanych na potrzeby rolnictwa oraz gospodarki żywnościowej
i leśnej. Zdobędziesz umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów
technicznych, a także...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Czego możesz się nauczyć
- będziesz specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej,
zwłaszcza roślinnej (w tym ogrodnictwa i architektury krajobrazu
obszarów wiejskich) i produkcji zwierzęcej; zdobędziesz też praktyczne
przygotowanie...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Studenci kierunku technika rolnicza i leśna uzyskują
specjalistyczne wykształcenie obejmujące wiedzę w zakresie
biologiczno-przyrodniczych podstaw rolnictwa, techniki (przykładowo:
mechaniki i wytrzymałości, części maszyn, technologii materiałów,
pojazdów i...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Absolwent studiów na kierunku rolnictwo zdobywa wiedzę w zakresie
technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej, zgodnie z
zasadami zrównoważonego rozwoju. Program studiów zapewnia zdobycie
podstawowej wiedzy biologiczno-chemicznej i ekologicznej, znajomości
ekonomiki,...
Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
Licencjat W ramach specjalizacji „organizacja gastronomii” studenci kierunku turystyka i rekreacja mogą uzupełnić wykształcenie z zakresu gastronomii. Proponowany blok gastronomiczny oferuje możliwości dokładnego poznania zagadnień związanych ze współczesną gastronomią....
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Sytuacja polskiego rolnictwa oraz obecne trendy w społeczeństwie wysoko rozwiniętym predystynują nasz kraj do wytwarzania tradycyjnych wyrobów opartych na rodzimych surowcach, zwyczajach, kulturze. Absolwent posiądzie wiedzę z zakresu zarówno...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Licencjat Zarządzanie Gastronomią i Technologia Żywienia > Charakterystyka
Na specjalności "zarządzanie gastronomią i technologia żywienia" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Licencjat Na specjalności "Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi. Pozna specyfikę usług żywieniowych w Polsce i na świecie, w tym problematykę...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Absolwent jest specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej. Posiada praktyczne przygotowanie do samodzielnego prowadzenia gospodarstwa rolnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Absolwent dysponuje podstawową...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Absolwent jest specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej. Posiada praktyczne przygotowanie do samodzielnego prowadzenia gospodarstwa rolnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Absolwent dysponuje podstawową...