Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
Kurs Kucharz – pracownia kulinarna Uwaga: zapewniamy sprzęt oraz materiały dydaktyczne w cenie kursu
Informacje ogólne:
Liczba godzin: 70
Czas zajęć: w dni robocze - 2,3 razy w tygodniu
Czas trwania kursu: 9 tygodni
Celem szkolenia jest poznanie...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Gotowanie (40 h) : - podstawy żywienia człowieka - 8 h
- przepisy sanitarne, bhp, p. poż. - 3 h
- technologia gastronomiczna - techniki sporządzania,
sposoby dekorowania i podawania potraw - 29 h
Czas trwania kursu:
7 dni...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Organizacja imprez kateringowych (30 h) - działalnośc usługowa firmy kateringowej - 3 h
- bezpieczeństwo, higiena i prawo pracy - 3 h
- wyposażenie techniczne - 2 h
- planowanie i obsługa - 22 h
Ilość osób w grupie: maksymalnie 10...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Charakterystyka kursu:
Gastronomia historyczna: dyscyplina, literatura i metodologia
wykład Antropologia kuchni i wyżywienia
ćwiczenia Historyczne style kulinarne
wykład Źródła do gastronomii historycznej
wykład Źródła do gastronomii historycznej...
Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
A,B,C...SZTUKI BARMAŃSKIEJZajęcia prowadzone będą przez wykładowców i kadrę pedagogiczną WSTH w Łodzi oraz wykładowców spoza uczelni. Czas trwania kursu: 50 godzin. Przedmioty: 1. Podstawy zawodu barmana (12 godz. - 3x4 godz.) 2. Towaroznawstwo napojów alkoholowych...
Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
Cel szkolenia:
Pogłębienie wiedzy oraz doskonalenie umiejętności w zakresie
organizacji i zarządzania zakładami świadczącymi usługi gastronomiczne.
Program tego szkolenia kładzie szczególny nacisk na problemy związane z
prawidłowym planowaniem, realizacją,...