Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Gotowanie (40 h) : - podstawy żywienia człowieka - 8 h
- przepisy sanitarne, bhp, p. poż. - 3 h
- technologia gastronomiczna - techniki sporządzania,
sposoby dekorowania i podawania potraw - 29 h
Czas trwania kursu:
7 dni...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Organizacja imprez kateringowych (30 h) - działalnośc usługowa firmy kateringowej - 3 h
- bezpieczeństwo, higiena i prawo pracy - 3 h
- wyposażenie techniczne - 2 h
- planowanie i obsługa - 22 h
Ilość osób w grupie: maksymalnie 10...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Charakterystyka kursu:
Gastronomia historyczna: dyscyplina, literatura i metodologia
wykład Antropologia kuchni i wyżywienia
ćwiczenia Historyczne style kulinarne
wykład Źródła do gastronomii historycznej
wykład Źródła do gastronomii historycznej...