Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
Licencjat W ramach specjalizacji „organizacja gastronomii” studenci kierunku turystyka i rekreacja mogą uzupełnić wykształcenie z zakresu gastronomii. Proponowany blok gastronomiczny oferuje możliwości dokładnego poznania zagadnień związanych ze współczesną gastronomią....
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Celem studiów jest doskonalenie umiejętności osób pracujących w szerokim otoczeniu rolnictwa (Agencjach Rządowych, Ośrodkach Doradztwa Rolniczego). Uzyskanie wykształcenia rolniczego pozwoli na prowadzenie gospodarstwa rolnego oraz umożliwi pozyskiwanie środków...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Nowoczesne podejście do rozwoju obszarów wiejskich, poszukiwanie nowych możliwości produkcji rolno-spożywczej stało się kluczem do rozwiązywania problemów mieszkańców wsi a zastosowanie zaawansowanych technologii połączonych z tradycją, to właściwy model postępowania....
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Sytuacja polskiego rolnictwa oraz obecne trendy w społeczeństwie wysoko rozwiniętym predystynują nasz kraj do wytwarzania tradycyjnych wyrobów opartych na rodzimych surowcach, zwyczajach, kulturze. Absolwent posiądzie wiedzę z zakresu zarówno...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Licencjat Zarządzanie Gastronomią i Technologia Żywienia > Charakterystyka
Na specjalności "zarządzanie gastronomią i technologia żywienia" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Licencjat Na specjalności "Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi. Pozna specyfikę usług żywieniowych w Polsce i na świecie, w tym problematykę...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Przygotowanie absolwentów do praktycznego wdrażania systemów jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności zgodnie z wymaganiami prawnymi. Pełnienia funkcji menedżera i audytora jakości oraz negocjatora z innymi jednostkami kontrolnymi i produkcyjnymi. Kierunek:...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Absolwent jest specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej. Posiada praktyczne przygotowanie do samodzielnego prowadzenia gospodarstwa rolnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Absolwent dysponuje podstawową...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Absolwent jest specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej. Posiada praktyczne przygotowanie do samodzielnego prowadzenia gospodarstwa rolnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Absolwent dysponuje podstawową...
Kategoria:Ekonomia Gospodarstwa Domowego
Typ:Zaoczne
Wyposażenie słuchaczy w najnowszą wiedzę dotyczącą: ekonomicznych podstawy agrobiznesu, regulatorów i rynków rolnych UE i Polski; mechanizmów wymiany zagranicznej artykułami rolno-spożywczymi Polski z krajami UE. Słuchacze zaznajomią się także z problematyką...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Uzyskanie wykształcenia rolniczego pozwoli na prowadzenie gospodarstwa rolnego oraz umożliwi pozyskiwanie środków w ramach Wspólnej Polityki Rolnej i funduszy strukturalnych na rzecz działań aktywizujących obszary wiejskie zgodnie z prawem unijnym....
Kategoria:Ekonomia Gospodarstwa Domowego
Typ:Zaoczne
Zakres tematyczny studiów obejmuje następujące zagadnienia:
I. Rolnictwo jako czynnik kształtujący środowisko przyrodnicze:
- Produkcja rolnicza w Polsce i jej wpływ na środowisko
- Pozaprodukcyjne funkcje obszarów rolniczych: zrównoważony...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Program studiów obejmuje zajęcia teoretyczne i praktyczne z zakresu: odmianoznawstwa i zastosowania drzew i krzewów ozdobnych, agrotechniki szkółek, ochrony szkółek, rozmnażania drzew i krzewów ozdobnych i prowadzenia szkółki...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo–dietetycznych. Studia trwają 3 semestry w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego z możliwością ukończenia po 2 semestrach w zakresie poradnictwa...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Każda inwestycja, a szczególnie ta, która będzie wykonana w obszarach Natura 2000, musi mieć program kompensacji przyrodniczej przeprowadzonej tak aby realizowana inwestycja nie spowodowała pogorszenia stanu środowiska przyrodniczego. Proponowane...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Studia mają na celu przygotowanie specjalistów z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwem
w łańcuchu rolno-spożywczym „od pola do stołu“ i zapoznają słuchaczy z najnowszymi zasadami zarządzania bezpieczeństwem poprzez nadzór...
Kategoria:Gastronomia
Typ:e-learning
Master in Food and Beverage Management. The Food and Beverage sector is experiencing a strong international expansion. This significant growth in the opportunities of interest has aroused the need to train specialized management, capable of recognizing the...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:e-learning
Master in Agribusiness Management. Rome Business School's Online Master in Agribusiness Management is the ideal course for professionals looking for a world-class program, aiming for a successful global career in the field of agro-food network (production,...
Kategoria:Gastronomia
Typ:W ciągu tygodnia
Cel szkolenia:
Pogłębienie wiedzy oraz doskonalenie umiejętności w zakresie
organizacji i zarządzania zakładami świadczącymi usługi gastronomiczne.
Program tego szkolenia kładzie szczególny nacisk na problemy związane z
prawidłowym planowaniem, realizacją,...