Kategoria:Technologia Żywności
Typ:W ciągu tygodnia
Na makrokierunku ”Bioinżynieria produkcji żywności”
studia realizowane są jako studia stacjonarne pierwszego stopnia, które
trwają 3,5 roku (7 semestrów) i kończą się egzaminem dyplomowym
inżynierskim (absolwenci uzyskują tytuł zawodowy inżyniera).
Umożliwiają...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 3 semestry (352 godz); b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej , c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych Opis...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Sytuacja polskiego rolnictwa oraz obecne trendy w społeczeństwie wysoko rozwiniętym predystynują nasz kraj do wytwarzania tradycyjnych wyrobów opartych na rodzimych surowcach, zwyczajach, kulturze. Absolwent posiądzie wiedzę z zakresu zarówno...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Licencjat Zarządzanie Gastronomią i Technologia Żywienia > Charakterystyka
Na specjalności "zarządzanie gastronomią i technologia żywienia" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Przygotowanie absolwentów do praktycznego wdrażania systemów jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności zgodnie z wymaganiami prawnymi. Pełnienia funkcji menedżera i audytora jakości oraz negocjatora z innymi jednostkami kontrolnymi i produkcyjnymi. Kierunek:...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Absolwent jest specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej, zwłaszcza roślinnej. Posiada praktyczne przygotowanie do samodzielnego prowadzenia gospodarstwa rolnego, zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju. Absolwent dysponuje podstawową...