Technologia Żywności - Studia Podyplomowe - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Technologia Żywności - Studia Podyplomowe - Zaoczne - Bydgoszcz - Kujawsko-Pomorskie

  • Szczegółowe informacje
    Charakterystyka studiów podyplomowych:
    a) czas trwania:  3 semestry (352 godz);
    b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne,
    Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej ,
    c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych

    Opis programu studiów:
    • Wybrane zagadnienia z chemii środków spożywczych,
    • Metody analizy żywności,
    • Technologie produkcji żywności,
    • Regulacje prawne w gospodarce żywnościowej,
    • Ochrona własności intelektualnych,
    • Higiena i toksykologia żywności,
    • Linie produkcyjne przemysłu spożywczego,
    • Urządzenia specjalistyczne przemysłu spożywczego,
    • Utrwalanie żywności i przechowalnictwo,
    • Projektowanie zakładu przemysłu spożywczego,
    • Systemy zapewniania jakości w przemyśle spożywczym,
    • Wybrane procesy biotechnologiczne,
    • Chemometria i obróbka komputerowa pomiarów,
    • Automatyka procesów technologicznych,
    • Utylizacja odpadów przemysłu spożywczego;
    • Metodyka nauczania przedmiotów technicznych
    Zasady naboru: kolejność zgłoszeń;
    dokumenty: karta zgłoszenia, dyplom ukończenia studiów wyższych z tytułem zawodowym inżyniera, magistra lub magistra inżyniera, życiorys, 2 zdjęcia, kserokopia z dowodu osobistego, dowód wniesienia opłaty za I sem.

    Informacje dodatkowe: zakończenie - średnia arytmetyczna wszystkich ocen z egzaminów i zaliczeń, uczestników obowiązuje uczestnictwo na wszystkich zajęciach dydaktycznych ujętych w planie studiów;

    limit przyjęć: 15 do 30 miejsc;
    Uruchomienie Studiów Podyplomowych uzależnione jest od liczby zgłoszeń.

Inne informacje związane z technologia żywności

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |