Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:e-learning
Przekazanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i żywienia człowieka chorego oraz podstawowej wiedzy medycznej. W programie kształcenia znajdują się takie przedmioty jak: anatomia i fizjologia człowieka, kliniczny zarys...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:e-learning
W ramach zajęć omawiane są min. takie zagadnienia, jak:
żywienie człowieka;
psychologia żywienia;
psychologia osobowości;
kliniczny zarys chorób związanych z nieprawidłowym odżywianiem;
nadwaga i otyłość - mechanizmy psychologiczne;
promocja zdrowego stylu...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
Celem szkolenia jest przedstawienie mechanizmów odpowiedniej diagnostyki dietetycznej wraz z projektowaniem indywidualnie dopasowanej diety i suplementacji - z naciskiem na prawidłową dietę redukcyjną, a także prawidłowe łączenie wybranych form aktywności ruchowej...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Cel studiów: Podstawowym celem studiów jest przekazanie słuchaczom aktualnej wiedzy teoretycznej
i praktycznej z zakresu dietetyki – żywienia indywidualnego i zbiorowego zdrowego i chorego człowieka.
Absolwent studium otrzyma przygotowanie teoretyczne...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
Absolwenci tej specjalności powinni posiadać wiedzę z zakresu różnych
aspektów żywienia współczesnego człowieka. Żywienie odgrywa bowiem
wielkie znaczenie w życiu każdego człowieka. Satysfakcję zawodową
zapewni absolwentom przekazana im wiedza z zakresu problematyki
ekonomiczno-finansowej,...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
A MOŻE DIETETYKA?
Jak jeść smacznie, ale zdrowo? Jak wiadomo zazwyczaj to, co jest
smaczne – nie jest zdrowe i na odwrót. Potrawy zdrowe – nie kojarzą nam
się z ucztą dla podniebienia. A może się mylimy? Dietetyk to
osoba, która potrafi wykorzystać...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
Licencjat Uruchomienie kierunku Zdrowie publiczne w naszej Uczelni jest odpowiedzią na konieczność kształcenia specjalistów z zakresu promowania zdrowego stylu życia wśród ludzi młodych i aktywnych. Przy ogólnym procesie starzenia się społeczeństwa, niewątpliwie...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
Licancjat Celem studiów jest przygotowanie wysokiej klasy specjalistów posiadających zaawansowaną wiedzę i umiejętności z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego, technologii przygotowywania potraw oraz profilaktyki chorób żywieniowo-zależnych. DIETETYKA...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:e-learning
Przekazanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i żywienia człowieka chorego oraz podstawowej wiedzy medycznej. W programie kształcenia znajdują się takie przedmioty jak: anatomia i fizjologia człowieka, kliniczny zarys...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby i...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
Licencjat Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad
żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i
badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne
odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:W ciągu tygodnia
Cel szkolenia: Celem szkolenia jest zapoznanie się z
elementami nauki o żywieniu, zapoznanie się z zasadami żywienia i
zasadami układania jadłospisów.
Przeznaczenie szkolenia: Kurs przeznaczony jest dla osób chcących uzupełnić wiedzę z zakresu dietetyki....
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat Sposób odżywiania się istotnie wpływa na zdolność do wysiłku. Odpowiednia dieta w znaczeniu zarówno ilości, jak i jakości przed, podczas i po treningu oraz podczas zawodów przyczynia się do osiągnięcia optymalnych wyników sportowych. Międzynarodowa Konferencja...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat PROFILAKTYKA ŻYWIENIA jest to działanie mające na celu zapobieganie chorobie bądź innemu niekorzystnemu zjawisku zdrowotnemu przed jego rozwinięciem się. Profilaktyka polega na wprowadzaniu odpowiednich prozdrowotnych wzorców żywieniowych. Racjonalny...