Turystyka i Rekreacja - Specjalność Gastronomia i Dietetyka - Studia I Stopnia

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Turystyka i Rekreacja - Specjalność Gastronomia i Dietetyka - Studia I Stopnia - W ciągu tygodnia - Gdańsk - Pomorskie

  • Praktyki
    Studia I stopnia stacjonarne trwają 3 lata (6 semestrów). Zajęcia odbywają się przez 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku zgodnie z obowiązującym planem studiów i rozkładem zajęć.
    Studia I stopnia niestacjonarne trwają 3 lata (6 semestrów). Studiowanie przebiega w trybie zaocznym zgodnie z obowiązującym planem studiów i rozkładem zajęć.
  • Szczegółowe informacje
    Absolwenci tej specjalności powinni posiadać wiedzę z zakresu różnych aspektów żywienia współczesnego człowieka. Żywienie odgrywa bowiem wielkie znaczenie w życiu każdego człowieka. Satysfakcję zawodową zapewni absolwentom przekazana im wiedza z zakresu problematyki ekonomiczno-finansowej, organizacyjnej i marketingu gastronomii i racjonalnego żywienia. Poznają też organizację żywienia, obrót żywnością i jej przechowalnictwo oraz jakość. Absolwenci tej specjalności będą przygotowani do pracy w sektorze usług gastronomicznych, hotelarstwie, domach opieki, przedszkolach itp. Mogą też prowadzić biznes samodzielnie. Wybrane przedmioty specjalnościowe: zarządzanie gastronomią, marketing w gastronomii, podstawy i organizacja żywienia człowieka, jakość żywności, edukacja żywieniowa, anatomia i fizjologia układu pokarmowego.

Inne informacje związane z dietetyka i żywienie - ogólne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |