Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - e-learning

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem WSNS-Wyższa Szkoła Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - Online

  • Cele
    Przekazanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i żywienia człowieka chorego oraz podstawowej wiedzy medycznej. W programie kształcenia znajdują się takie przedmioty jak: anatomia i fizjologia człowieka, kliniczny zarys chorób, nauka o żywieniu człowieka, dietetyka, w tym żywienie kliniczne, towaroznawstwo, elementy technologii gastronomicznej.







    Zajęcia na studiach są w formie wykładów. Nauka trwa trzy semestry. Łącznie realizowanych jest 430 godzin zajęć dydaktycznych.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Studia są skierowane do absolwentów szkół wyższych (magistrów, lekarzy, inżynierów, licencjatów) oraz studentów ostatniego roku studiów magisterskich o dowolnym kierunku studiów (w tym ostatnim przypadku warunkiem uzyskania świadectwa ukończenia studiów podyplomowych jest dostarczenie dyplomu ukończenia studiów wyższych)
  • Szczegółowe informacje

    Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby i w specjalnych stanach organizmu ludzkiego. W tym celu musi posiadać szeroką wiedzę o pochodzeniu żywności, o procesach przygotowania potraw, a także o dostosowaniu żywności do potrzeb organizmu w zależności od jego stanu i wieku.

    Ramowy program kształcenia:
    m.in.
    Anatomia i fizjologia człowieka, Podstawy nauki o żywieniu człowieka, Towaroznawstwo artykułów spożywczych, Żywienie człowieka, Podstawy dietetyki, Poradnictwo dietetyczne, Żywienie kliniczne, Kliniczny zarys chorób, Fizjologia Żywienia człowieka, Jakość i bezpieczeństwo żywności. Szczegółowy zarys dostępny na stronie www.wsns.lublin.pl w zakładce studia podyplomowe

Inne informacje związane z dietetyka i żywienie - ogólne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |