Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Cel studiów: Podstawowym celem studiów jest przekazanie słuchaczom aktualnej wiedzy teoretycznej
i praktycznej z zakresu dietetyki – żywienia indywidualnego i zbiorowego zdrowego i chorego człowieka.
Absolwent studium otrzyma przygotowanie teoretyczne...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby i...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat Sposób odżywiania się istotnie wpływa na zdolność do wysiłku. Odpowiednia dieta w znaczeniu zarówno ilości, jak i jakości przed, podczas i po treningu oraz podczas zawodów przyczynia się do osiągnięcia optymalnych wyników sportowych. Międzynarodowa Konferencja...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat PROFILAKTYKA ŻYWIENIA jest to działanie mające na celu zapobieganie chorobie bądź innemu niekorzystnemu zjawisku zdrowotnemu przed jego rozwinięciem się. Profilaktyka polega na wprowadzaniu odpowiednich prozdrowotnych wzorców żywieniowych. Racjonalny...