Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 3 semestry (352 godz); b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej , c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych Opis...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Organizacja studiów
- stacjonarne i niestacjonarne studia drugiego stopnia na kierunku
rolnictwo prowadzone są w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym
i trwają 3 semestry. Do wyboru masz następujące specjalności - na
studiach stacjonarnych: agronomia...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Czego możesz się nauczyć
- będziesz przygotowany do wykonywania zadań inżynierskich
ukierunkowanych na potrzeby rolnictwa oraz gospodarki żywnościowej
i leśnej. Zdobędziesz umiejętności w zakresie eksploatacji obiektów
technicznych, a także...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:W ciągu tygodnia
Czego możesz się nauczyć
- będziesz specjalistą w zakresie technologii produkcji rolniczej,
zwłaszcza roślinnej (w tym ogrodnictwa i architektury krajobrazu
obszarów wiejskich) i produkcji zwierzęcej; zdobędziesz też praktyczne
przygotowanie...
Kategoria:Rolnictwo
Typ:Zaoczne
Nowoczesne podejście do rozwoju obszarów wiejskich, poszukiwanie nowych możliwości produkcji rolno-spożywczej stało się kluczem do rozwiązywania problemów mieszkańców wsi a zastosowanie zaawansowanych technologii połączonych z tradycją, to właściwy model postępowania....
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Inżynier zawodowy Sytuacja polskiego rolnictwa oraz obecne trendy w społeczeństwie wysoko rozwiniętym predystynują nasz kraj do wytwarzania tradycyjnych wyrobów opartych na rodzimych surowcach, zwyczajach, kulturze. Absolwent posiądzie wiedzę z zakresu zarówno...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Licencjat Zarządzanie Gastronomią i Technologia Żywienia > Charakterystyka
Na specjalności "zarządzanie gastronomią i technologia żywienia" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Licencjat Na specjalności "Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi. Pozna specyfikę usług żywieniowych w Polsce i na świecie, w tym problematykę...