Kategoria:Pomoc Medyczna
Typ:W ciągu tygodnia
Zakres szkolenia:
Uczestnicy szkolenia poznają podstawowe zasady udzielania
pierwszej pomocy, zasady zapewnienia bezpieczeństwa sobie i
poszkodowanym w czasie udzielania pomocy, zasady funkcjonowania
łańcucha ratowniczego, nauczą się rozpoznawać wstępnie stan...
Kategoria:Obsługa Klienta
Typ:W ciągu tygodnia
Rozwój jakościowy i ilościowy
gastronomii w Polsce sprzyja i jest powodem coraz częstszych realizacji
zamówień na przyjęcia różnego rodzaju. Goście w dzisiejszej dobie mają
nie małe oczekiwania. W oparciu o wspomnienia z przyjęć, w których
uczestniczyli powierzają...
Kategoria:Bhp
Typ:W ciągu tygodnia
Organizujemy szkolenia okresowe z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy dla:
pracodawców (prezesi, dyrektorzy)kierujących pracownikami (kierownicy, menadżerowie wszystkich działów)pracowników administracyjno-biurowych (pracownicy recepcji, działu marketingu)pracowników...
Kategoria:Motywacja
Typ:W ciągu tygodnia
Motywowanie pracowników (zespołu) do efektywnej pracy jest
procesem ciągłym i niezmiernie ważnym dla zwiększania efektywności
przedsiębiorstwa hotelarsko-gastronomicznego. Powstaje więc pytanie -
co szef powinien robić w swojej codziennej pracy, aby motywować
skutecznie....
Kategoria:Hotelarstwo
Typ:W ciągu tygodnia
Budowanie i kierowanie zespołami to umiejętność, jaką powinien
posiadać każdy szef, bowiem grupa (team) tworzy wartość, która nie jest
tylko zwykłą sumą wartości poszczególnych osób. Powstaje „wartość
dodana” zwiększająca wydatnie sprawność funkcjonowania przedsiębiorstwa
hotelarsko-gastronomicznego.
Korzyści...
Kategoria:Hotelarstwo
Typ:W ciągu tygodnia
Korzyści dla uczestników szkolenia:
Uczestnicząc w naszym szkoleniu pogłębisz wiedzę i podniesiesz
umiejętności w zakresie fachowej, kompleksowej obsługi konsumenta w
zakładach gastronomicznych, a także podczas wszelkiego rodzaju
konferencji, targów, bankietów,...
Kategoria:Hotelarstwo
Typ:W ciągu tygodnia
... bo nigdy nie ma drugiej szansy, aby zrobić dobre pierwsze wrażenie na gościu
Praca w hotelu polega przede wszystkim na świadczeniu usług przez ludzi
dla ludzi. Recepcja określana często jako „serce” hotelu jest miejscem
zwykle pierwszego kontaktu z gościem....
Kategoria:Logistyka
Typ:Zaoczne
Cel studiów :
Przygotowanie kadry zawodowej i pracowników wojska logistyki
do objęcia wyższych stanowisk służbowych w grupie osobowej LOGISTYKA na
stanowiskach w Regionalnych Bazach Logistycznych , Wojskowych
Oddziałach Gospodarczych , w jednostkach wojskowych...
Kategoria:Logistyka
Typ:Zaoczne
Studia podyplomowe LOGISTYKA W PRZEDSIĘBIORSTWACH dają
słuchaczom możliwość poszerzenia wiedzy z zakresu zarządzania
logistycznego na poziomie operacyjnym, taktycznym i strategicznym w
przedsiębiorstwie. Program studiów obejmuje wieloaspektowe problemy...
Kategoria:Organizacja Turystyki
Typ:W ciągu tygodnia
Turystyka i rekreacja jest obecnie jedną z najbardziej
powszechnych form aktywnego wypoczynku. Jak wynika z analiz rynku
pracy, sektor usług tej branży należy do szczególnie dynamicznie
rozwijających się gałęzi gospodarki zarówno w Polsce, jak i w Europie.
Wejście...
Kategoria:Fryzjerstwo i Wizaż
Typ:W ciągu tygodnia
Kosmetologia to dziedzina nauki zajmująca się profilaktyką
mającą na celu opóźnienie zewnętrznych oznak starzenia się, jak i
zachowania jak najdłużej sprawności życiowej oraz zagadnieniami
leczniczymi dotyczącymi tych zmian skórnych, które szczególnie
niekorzystnie...
Kategoria:Logistyka
Typ:W ciągu tygodnia
Logistyka jest terminem opisującym proces planowania,
realizowania i kontrolowania sprawnego i efektywnego ekonomicznie
przepływu surowców, materiałów, wyrobów gotowych oraz odpowiedniej
informacji z punktu pochodzenia do punktu konsumpcji w celu
zaspokojenia...
Kategoria:Technologia Żywności
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 3 semestry (352 godz); b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej , c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych Opis...
Kategoria:Zoologia
Typ:Zaoczne
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt w Bydgoszczy ogłasza nabór na Podyplomowe Studia z Zakresu Rozrodu i Biotechnologii Świń. Uczestniczyć w nich mogą absolwenci wyższych uczelni na poziomie magisterskim, inżynierskim bądź licencjackim . Studia trwać będą...
Kategoria:Zarządzanie Gospodarstwem Rolnym
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 2 semestry; b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne, zjazdy 2-dniowe (sobota-niedziela), Wydział Rolniczyi; c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych Opis programu...
Kategoria:Nauczanie - Inne
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 2 semestry; b) tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne , c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych Opis programu studiów: * Wprowadzenie do sieci...
Kategoria:Marketing
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych:
czas trwania: 2 semestry, tryb i miejsce prowadzenia zajęć:
niestacjonarne, zjazdy 2-dniowe (sobota-niedziela), Katedra Ekonomiki
Rolnictwa i Informatyki, uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych,...
Kategoria:Zarządzanie Gospodarstwem Rolnym
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów: Czas trwania studiów: 2 semestry (letni i zimowy) obejmujące łącznie 184 godziny dydaktyczne.
Celem studiów jest zapoznanie słuchaczy z najnowszą
problematyką prowadzenia rolniczej i pozarolniczej działalności
gospodarczej...
Kategoria:Marketing
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 2 semestry; b)
tryb i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarne, zjazdy 2-dniowe:
sobota - niedziela (co 2-3 tyg.), Katedra Technologii Maszyn, c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów...
Kategoria:Informatyka
Typ:Zaoczne
Charakterystyka studiów podyplomowych: a) czas trwania: 2 semestry; b) forma i miejsce prowadzenia zajęć: niestacjonarna, odpłatna; Wydział Telekomunikacji i Elektrotechniki; c) uzyskane kwalifikacje: Świadectwo Ukończenia Studiów Podyplomowych; d) opis programu...