Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Gotowanie (40 h) : - podstawy żywienia człowieka - 8 h
- przepisy sanitarne, bhp, p. poż. - 3 h
- technologia gastronomiczna - techniki sporządzania,
sposoby dekorowania i podawania potraw - 29 h
Czas trwania kursu:
7 dni...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Program kursu Organizacja imprez kateringowych (30 h) - działalnośc usługowa firmy kateringowej - 3 h
- bezpieczeństwo, higiena i prawo pracy - 3 h
- wyposażenie techniczne - 2 h
- planowanie i obsługa - 22 h
Ilość osób w grupie: maksymalnie 10...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Charakterystyka kursu:
Gastronomia historyczna: dyscyplina, literatura i metodologia
wykład Antropologia kuchni i wyżywienia
ćwiczenia Historyczne style kulinarne
wykład Źródła do gastronomii historycznej
wykład Źródła do gastronomii historycznej...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Licencjat Na specjalności "Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka" student zdobędzie wiedzę z zakresu organizowania i zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym i usługami żywieniowymi. Pozna specyfikę usług żywieniowych w Polsce i na świecie, w tym problematykę...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo–dietetycznych. Studia trwają 3 semestry w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego z możliwością ukończenia po 2 semestrach w zakresie poradnictwa...
Kategoria:Gastronomia
Typ:Zaoczne
Studia mają na celu przygotowanie specjalistów z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwem
w łańcuchu rolno-spożywczym „od pola do stołu“ i zapoznają słuchaczy z najnowszymi zasadami zarządzania bezpieczeństwem poprzez nadzór...