Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Cel studiów: Podstawowym celem studiów jest przekazanie słuchaczom aktualnej wiedzy teoretycznej
i praktycznej z zakresu dietetyki – żywienia indywidualnego i zbiorowego zdrowego i chorego człowieka.
Absolwent studium otrzyma przygotowanie teoretyczne...
Kategoria:Barman Kelner
Typ:Zaoczne
Zawód: Kelner
NUMER PROGRAMU: 512[01]/T,SP/MENiS/2005.08.04
Plan nauczania podbudowa programowa: szkoła dająca wykształcenie średnie.
Szkoła posiada uprawnienia szkoły publicznej, realizujemy program MENiS.
Nauka trwa 2 lata, tj. 4 semestry, zajęcia...
Kategoria:Barman Kelner
Typ:Zaoczne
Tematyka
kursu zawiera: wprowadzenie do zawodu, etykę i psychologię, zarys
technologii, towaroznawstwo napojów oraz ich podział i charakterystykę.
Prowadzone są zajęcia teoretyczne i praktyczne dotyczące technik
miksowania, jak i kultury spożywania napojów....
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby i...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat Sposób odżywiania się istotnie wpływa na zdolność do wysiłku. Odpowiednia dieta w znaczeniu zarówno ilości, jak i jakości przed, podczas i po treningu oraz podczas zawodów przyczynia się do osiągnięcia optymalnych wyników sportowych. Międzynarodowa Konferencja...
Kategoria:Dietetyka i Żywienie - ogólne
Typ:Zaoczne
Licencjat PROFILAKTYKA ŻYWIENIA jest to działanie mające na celu zapobieganie chorobie bądź innemu niekorzystnemu zjawisku zdrowotnemu przed jego rozwinięciem się. Profilaktyka polega na wprowadzaniu odpowiednich prozdrowotnych wzorców żywieniowych. Racjonalny...