Historia Kuchni i Wyżywienia. Wprowadzenie do Gastronimii Historycznej. - Kurs Dokształcający

Więcej informacji

Historia Kuchni i Wyżywienia. Wprowadzenie do Gastronimii Historycznej. - Kurs Dokształcający

  • Szczegółowe informacje Charakterystyka kursu:
    Gastronomia historyczna: dyscyplina, literatura i metodologia wykład
    Antropologia kuchni i wyżywienia ćwiczenia
    Historyczne style kulinarne wykład
    Źródła do gastronomii historycznej wykład
    Źródła do gastronomii historycznej warsztaty
    Wino i alkohol w kuchni historycznej warsztaty

    Czas trwania kursu oraz liczba godzin:
    30 h
    Dwa dwudniowe zjazdy (sobota/niedziela) w odstępie dwutygodniowym, w sumie 30 h.
Więcej informacji

Inne informacje związane z gastronomia

  • Studia I Stopnia - Zarządzanie Gastronomią

  • Centrum: WSG- Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
  • Więcej informacji
  • Studia I Stopnia - Agrobiznes i Technologia Żywności Ekologicznej

  • Centrum: BSW - Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Więcej informacji
  • Studia Podylomowe - Zarządzanie produkcją produktów regionalnych i tradycyjnych oraz promocja naturalnej żywności

  • Centrum: BSW - Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Więcej informacji
  • Rolnictwo - Studia II Stopnia

  • Centrum: Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
  • Więcej informacji
  • Technologia Żywności - Studia Podyplomowe

  • Centrum: Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
  • Więcej informacji
  • Rolnictwo - Studia Inżynierskie

  • Centrum: Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich
  • Więcej informacji
  • STUDIA PODYPLOMOWE BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM

  • Centrum: SGGW Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  • Więcej informacji