Studia Podyplomowe - Turystyka i Hotelarstwo - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem WSHiT- Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia Podyplomowe - Turystyka i Hotelarstwo - Zaoczne - Częstochowa - Śląskie

  • Cele
    Absolwenci znajdą zatrudnienie w biurach podróży, hotelach, obiektach gastronomicznych, ośrodkach wypoczynkowych i rekreacyjnych, a także w organizacjach społecznych oraz administracji na stanowiskach związanych z turystyką i hotelarstwem. Przygotowanie zawodowe zapewnia zdobyta wiedza z zakresu zarządzania, problematyki ekonomicznej, finansowej i marketingu w sferze usług turystycznych i hotelarskich.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Warunki kwalifikacji na studia: ukończone studia wyższe, złożenie wymaganych dokumentów w wyznaczonym terminie. Adresat: Studia przeznaczone są dla osób posiadających wyższe wykształcenie pragnących zdobyć kwalifikacje do kierowania placówkami turystycznymi i hotelami.
  • Szczegółowe informacje
    Program studiów Turystyka i Hotelarstwo

    Lp.    Nazwa Przedmiotu    Liczba godzin

    1.        Organizacja turystyki    15
    2.        Marketing w turystyce i hotelarstwie    24
    3.        Hotelarstwo    20
    4.        Geografia turystyczna    15
    5.        Tworzenie produktów turystycznych    12
    6.        Prawo w turystyce i hotelarstwie    24
    7.        Obsługa ruchu turystycznego    24
    8.        Ekonomika turystyki i hotelarstwa    24
    9.        Nowoczesne technologie w turystyce i hotelarstwie    20
    10.        Rachunkowość i systemy podatkowe w turystyce i hotelarstwie    24
    11.        Seminarium dyplomowe    10
    12.        Praktyka w przedsiębiorstwie hotelarskim    14
    13.        Praktyka w przedsiębiorstwie turystycznym    14
                 Razem    240

Inne informacje związane z hotelarstwo

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |