Szczegółowe informacje
ZARZĄDZANIE W HOTELARSTWIE I GASTRONOMII
Absolwenci tej specjalności mają szansę zostać poszukiwanymi fachowcami w hotelarstwie i gastronomii. Sukces zawodowy zapewni im zdobyta wiedza z zakresu problematyki ekonomicznej, finansowej, organizacyjnej i marketingu. Absolwentów ponadto cechować będzie dobra znajomość co najmniej jednego języka obcego z obszaru Unii Europejskiej. Posiadana wiedza i zdobyte umiejętności pozwolą im ubiegać się o pracę m.in. na stanowiskach takich jak: recepcjonista, kierownik recepcji (po zapoznaniu się z systemami hotelowymi Fidelio oraz Rechot), pracownik marketingu, kierownik marketingu (wymagany zazwyczaj min. roczny staż pracy w hotelu), asystent dyrektora (wymagana jest zazwyczaj znajomość co najmniej 2 języków obcych), kierownik sali w gastronomii, barman (po ukończeniu kursu Barman - Mixer), menedżer gastronomii. Absolwenci zarządzania hotelarstwem i gastronomią mogą również samodzielnie prowadzić restaurację, pensjonat, czy też hotel.