Home > Studia I Stopnia > Żywienie > Zaoczne > Mysłowice > Studia I Stopnia - Dietetyka - Mysłowice - Śląskie

Studia I Stopnia - Dietetyka - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem GWSP-Górnośląska Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Mysłowicach

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia I Stopnia - Dietetyka - Zaoczne - Mysłowice - Śląskie

  • Praktyki
    Praktyki zawodowe 240 : Blok I -2 tygodnie (80 godzin); praktyka kierunkowa Blok II -2 tygodnie (40 godzin); praktyka środowiskowa Blok III -3 tygodnie (120 godzin); praktyka specjalistyczna
  • Tutuł uzyskany
    Stopień Dietetyka
  • Szczegółowe informacje
    KIERUNEK-ZDROWIE PUBLICZNE
    SPECJALNOŚĆ- DIETETYKA



    Przedmioty kształcenia ogólnego

    Język obcy
    Ochrona własności intelektualnej
    Bezpieczeństwo pracy i ergonomia
    Technologia informacyjna
    Historia medycyny i zdrowia publicznego
    Treści poszerzające wiedzę humanistyczną
    Przedmioty podstawowe
    Podstawy prawa
    Podstawy ekonomii
    Podstawy socjologii
    Podstaw psychologii
    Podstawy ochrony środowiska
    Podstawy biostatystyki
    Podstawy demografii
    Nauka o człowieku
    anatomia
    fizjologia
    Ogólna biologia medyczna z elementami biochemii i genetyki
    Propedetyka medycyny
    Proces diagnostyczno- leczniczy
    Patologia ogólna
    Mikrobiologia

    Przedmioty kierunkowe

    Propedeutyka zdrowia publicznego
    Podstawy promocji zdrowia i edukacji zdrowotnej
    Podstawy epidemiologii
    Ekonomia i finanse
    Organizacja i zarządzanie
    Podstawy nadzóru sanitarno-epidemiologicznego
    Podstawy ubezpieczen społecznych i zdrowotnych
    Podstawy polityki społecznej i zdrowotnej
    Problemy zdrowia w skali międzynarodowej
    Ratownictwo medyczne
    Podstawy żywienia człowieka
     Podstawy zdrowia środowiskowego
    Kwalifikowana pierwsza pomoc
    Przedmioty specjalizacyjne i specjalnościowe
    Bromatologia
    Dieta i profilaktyka chorób społecznych i cywilizacyjnych
    Dietetytka w medycynie klinicznej
    Mikrobiologia żywności
    Podstawy technologii żywności
    Prawo i ekonomika żywienia
    Przepisy sanitarno-epidem. w technologii żywności i w żywieniu
    Seminarium dyplomowe
    Technologia żywienia z towaroznawstwem
    Żywienie ludzi starszych
    Żywienie niemowląt i dzieci
    Żywienie w zdrowiu i chorobie


Inne informacje związane z Żywienie

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług. Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek. Zobacz więcej  |