Samokontrola Systemów Żywności. Plany wymogów wstepnych. HACCP i Ustawodastwo

Więcej informacji

Samokontrola Systemów Żywności. Plany wymogów wstepnych. HACCP i Ustawodastwo

  • Cele Przepisy europejskie obligują przedsiębiorstwa z branży spożywczej do przeprowadzania kontroli warunków higienicznych, aby uniknąć zagrożeń bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
    Celem kursu jest dostarczenie jego uczestnikom instrumentów niezbędnych do wdrażania i zarządzania systemami kontroli branży spożywczej w organizacjach, aby uniknąć zagrożeń bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, jakie mógłby odczuwać finalny konsument.
  • Profil słuchacza / wymogi Oferta skierowana jest do osób zajmujących stanowiska związane z branżą żywności i osób zainteresowanych nabyciem wiedzy i instrumentów niezbędnych do samozarządzania bezpieczeństwem żywności wewnątrz organizacji.
  • Tutuł uzyskany Certyfikat: Zarządzanie systemami HACCP
  • Szczegółowe informacje  Od lipca wszystkie szkolenie Akademii SN są dofinansowane ze środków EFS w
     50% (dla firm i klientów indywidualnych). Wszystkie Certyfikacje
     Eksperckie są dofinansowane w 70%.

    Tematyka zajęć:


    Wstęp
    Pojęcia i definicje
    Powody stosowania HACCP
    Kwestie prawne
    Zakres systemu higieny żywnościowej

    Plan wymogów wstępnych i identyfikowalność
    Jakość Wody
    Oczyszczanie i dezynfekcja
    Szkolenie i kontrola personelu
    Utrzymywanie Prewencyjne
    Kontrola Szkodników
    Gospodarka Odpadami
    Identyfikowalność i wymogi wstępne

    Analiza Zagrożeń i punktów krytycznych kontroli
    Etapy poprzedzające HACCP
    Rozwój HACCP

    • GODZINY    40
    • GRANT UE 50%
    • Cena regularna 790,00 zł
    • Cena po dofinansowaniu 1 395,00 zł

Inne informacje związane z zarządzanie jakością