Studia Podyplomowe - Dietetyka i Planowanie Żywienia - Lublin - Lubelskie - Fizjologia żywienia - Dietetyk lublin nauka - Podyplomowa dietetyka - I1781

Studia, kursy i szkolenia
Polska Polska
3 Podyplomowe Dietetyka i Żywienie - ogólne e-learning Lublin
Szukaj
Home>Podyplomowe>Dietetyka i Żywienie - ogólne>Lublin>e-learning>Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - e-learning
Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - e-learning
Linki sponsorowane
Loading...

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem
WSNS-Wyższa Szkoła Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie

Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - e-learning

Imię
Nazwisko
E-mail
Telefon
Województwo
Telefon komórkowy
Komentarz / Pytanie
* Wymagane pola

  Chcę otrzymywać darmowe informacje na mój adres email lub telefonicznie.

Wkrótce otrzymasz odpowiedź od przedstawiciela centrum: WSNS-Wyższa Szkoła Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie.
Akceptuję warunki regulamin Educaedu Business S.L. i polityka ochrony danych osobowych
Prosimy o poprawne wypełnienie pól
Glosarium
  • Dietetyk lublin nauka
  • Dietetyka rzeżów studia podyplomowe
  • Fizjologia żywienia
  • Kurs dla dietetyków w lublinie
  • Podyplom dietetyk rzeszów
  • Podyplomowa dietetyka
  • Studia podyplomowe dietetyka lublin
Podziel się z innymi:
Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - e-learning Szczegóły
Cel:
Przekazanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i żywienia człowieka chorego oraz podstawowej wiedzy medycznej. W programie kształcenia znajdują się takie przedmioty jak: anatomia i fizjologia człowieka, kliniczny zarys chorób, nauka o żywieniu człowieka, dietetyka, w tym żywienie kliniczne, towaroznawstwo, elementy technologii gastronomicznej.







Zajęcia na studiach są w formie wykładów. Nauka trwa trzy semestry. Łącznie realizowanych jest 430 godzin zajęć dydaktycznych.
Profil słuchacza / Wymogi:
Studia są skierowane do absolwentów szkół wyższych (magistrów, lekarzy, inżynierów, licencjatów) oraz studentów ostatniego roku studiów magisterskich o dowolnym kierunku studiów (w tym ostatnim przypadku warunkiem uzyskania świadectwa ukończenia studiów podyplomowych jest dostarczenie dyplomu ukończenia studiów wyższych)
Szczegółowe informacje:

Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby i w specjalnych stanach organizmu ludzkiego. W tym celu musi posiadać szeroką wiedzę o pochodzeniu żywności, o procesach przygotowania potraw, a także o dostosowaniu żywności do potrzeb organizmu w zależności od jego stanu i wieku.

Ramowy program kształcenia:
m.in.
Anatomia i fizjologia człowieka, Podstawy nauki o żywieniu człowieka, Towaroznawstwo artykułów spożywczych, Żywienie człowieka, Podstawy dietetyki, Poradnictwo dietetyczne, Żywienie kliniczne, Kliniczny zarys chorób, Fizjologia Żywienia człowieka, Jakość i bezpieczeństwo żywności. Szczegółowy zarys dostępny na stronie www.wsns.lublin.pl w zakładce studia podyplomowe

Inne informacje związane z Podyplomowe i Dietetyka i Żywienie - ogólne: