Studia Podyplomowe - Dietetyka i Planowanie Żywienia - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem WSEiP-Wyższa Szkoła Ekonomii i Prawa im. prof. Edwarda Lipińskiego w Kielcach

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia Podyplomowe - Dietetyka i Planowanie Żywienia - Zaoczne - Kielce - Świętokrzyskie

  • Profil słuchacza / Wymogi
    KRYTERIA PRZYJĘĆ Przyjęcia na podstawie dokumentów, decyduje kolejność zgłoszeń. Wymagane dokumenty: * odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych * zaświadczenie lekarskie * kserokopia dowodu osobistego * 1 fotografia
  • Szczegółowe informacje
    DIETETYKA I PLANOWANIE ŻYWIENIA

    Studia podyplomowe


    Kształcenie w ramach studiów podyplomowych cieszy się coraz większym zainteresowaniem w regionie świętokrzyskim, a kierunki związane z zagadnieniemi poświęconymi Unii Europejskiej cieszą się coraz większą popularnością.

    Ukończenie studiów podyplomowych pomaga w znalezieniu satysfakcjonującej pracy, sprzyja awansowi zawodowemu, ułatwia prowadzenie samodzielnej działalności gospodarczej.

    TRYB STUDIÓW
    Studia trwają dwa lub trzy semestry i kończą się obroną pracy dyplomowej. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych wg wzoru zatwierdzonego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.


    DIETETYKA I PLANOWANIE ŻYWIENIA - studia dwusemestralne
    Studia adresowane są do absolwentów szkół wyższych pragnących poszerzyć swoją wiedzę z tego zakresu. Tematyka nauczania obejmuje wiedzę z zakresu planowania żywienia człowieka zdrowego i w okresie choroby. Słuchacze posiądą wiedzę z zakresu grupy podstawowych nauk medycznych(anatomii, fizjologii człowieka, biochemii), bromatologii, technologii produkcji żywności, przechowalnictwa żywności. Zajęcia będą realizowane przy współudziale wybitnych specjalistów-dydaktyków uniwersyteckich z zakresu medycyny i technologii żywienia.

Inne informacje związane z Żywienie

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |