Od lipca wszystkie szkolenie Akademii SN są dofinansowane ze środków EFS w
50% (dla firm i klientów indywidualnych). Wszystkie Certyfikacje
Eksperckie są dofinansowane w 70%.
Certyfikowany Ekspert Bezpieczeństwa Żywności to osoba, która ze względu na szeroką wiedzę z zakresu wdrażania systemów związanych z bezpieczeństwem żywności stanowi dla firm branżowych istotną wartość.
Ukończenie kursu w zakresie bezpieczeństwa żywności pozwoli zdobyć umiejętności w zakresie przygotowywania dokumentacji związanej z systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz wprowadzaniem udoskonaleń w firmach branżowych.
Tematyka zajęć:
Mikrobiologia i Ustawodawstwo Branży Spożywczej
Historia bezpieczeństwa żywności
Źródła zanieczyszczeń związanych z branżą żywności
Zatrucia żywnościowe
Kwestie prawne stosowania systemów HACCP
Zakres systemu bezpieczeństwa żywności
Systemy Samokontroli
HACCP i plany wymogów wstępnych
Plan wymogów wstępnych i identyfikowalność
Analiza zagrożeń i punktów krytycznych kontroli
Międzynarodowa Norma Bezpieczeństwa Żywności BRC – Food (British Retail Consortium)
Zobowiązania zespołu kierowniczego i ciągłe doskonalenie
Plan bezpieczeństwa żywności – HACCP
System zarządzania jakością i bezpieczeństwo żywności
Wymagania dotyczące instalacji i urządzeń
Kontrola produktu
Kontrola procesów
Pracownicy
IFS - Food (International Food Standard) Norma służąca przeprowadzaniu audytów z zakresu produktów żywnościowych z marką dystrybutora.
Historia i certyfikacja
Odpowiedzialność kierownictwa
System zarządzania jakością
Zarządzanie zasobami
Proces produkcyjny
Pomiary, analiza i doskonalenie
ISO 22000:2005
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Wymogi ogólne i dokumentacja
Obowiązki kierownictwa
Planowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
Zarządzanie zasobami
Planowanie i produkcja bezpiecznej żywności
Walidacja, weryfikacja i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwa żywności
- GODZINY 650
- GRANT UE 70%
- Cena regularna 6 650,00 zł
- Cena po dofinansowaniu 1 995,00 zł