Certyfikowany Ekspert Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności - e-learning

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Akademia SN

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Certyfikowany Ekspert Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności - Online

  • Cele
    Obecnie w branży spożywczej zachodzi wiele zmian. Przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego mają świadomość, że spełnianie wymogów prawnych, zarówno europejskich, jak i krajowych, jest niezbędne, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności.
    Niezbędne do spełnienia wymogi to m.in. rozporządzenie (WE) 852/2004 związane z higieną produktów żywnościowych, rozporządzenie (WE) 178/2002 ustanawiające zasady i główne wymogi dla ustawodawstwa przemysłu spożywczego oraz ustanawiające obowiązek spójności pomiarowej w operatach żywnościowych.
    Certyfikacja Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności stała się dla przedsiębiorstw skutecznym instrumentem dla zagwarantowania produktu wysokiej jakości, a co za tym idzie prowadzącym do zwiększenia konkurencyjności firmy na rynku. Mówiąc o certyfikacji odnosimy się do norm uznawanych na poziomie międzynarodowym takich jak Międzynarodowa Norma Bezpieczeństwa Żywności BRC – Food (British Retail Consortium), IFS – Food (International Featured Standard), norma służąca przeprowadzaniu audytów produktów z branży spożywczej z marką dystrybutora bądź ISO 22000:2005 o Systemach Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
    Wymienione wyżej przepisy opierają się na powstałych wcześniej wymogach higieny oraz systemach HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli), które stanowią podstawę dla każdego systemu, który stawia sobie za zadanie kontrolę potencjalnych zagrożeń w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Oferta skierowana jest do osób zajmujących stanowiska związane z bezpieczeństwem żywności, specjalistów z firm branży spożywczej oraz studentów, którzy są zainteresowani nabyciem wiedzy oraz instrumentów do opracowywania dokumentacji, do wdrażania i zarządzania systemami branży spożywczej wszelkiego typu, w zależności od potrzeb firmy.
  • Tutuł uzyskany
    Certyfikat: Certyfikowany Ekspert w Zarządzaniu Jakością oraz Bezpieczeństwem Żywności.
  • Szczegółowe informacje
     Od lipca wszystkie szkolenie Akademii SN są dofinansowane ze środków EFS w
     50% (dla firm i klientów indywidualnych). Wszystkie Certyfikacje
     Eksperckie są dofinansowane w 70%.

    Certyfikowany Ekspert Bezpieczeństwa Żywności
    to osoba, która ze względu na szeroką wiedzę z zakresu wdrażania systemów związanych z bezpieczeństwem żywności stanowi dla firm branżowych istotną wartość.
    Ukończenie kursu w zakresie bezpieczeństwa żywności pozwoli zdobyć umiejętności w zakresie przygotowywania dokumentacji związanej z systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz wprowadzaniem udoskonaleń w firmach branżowych.

    Tematyka zajęć:

    Mikrobiologia i Ustawodawstwo Branży Spożywczej
    Historia bezpieczeństwa żywności
    Źródła zanieczyszczeń związanych z branżą żywności
    Zatrucia żywnościowe
    Kwestie prawne stosowania systemów HACCP
    Zakres systemu bezpieczeństwa żywności

    Systemy Samokontroli

    HACCP i plany wymogów wstępnych
    Plan wymogów wstępnych i identyfikowalność
    Analiza zagrożeń i punktów krytycznych kontroli

    Międzynarodowa Norma Bezpieczeństwa Żywności BRC – Food (British Retail Consortium)
    Zobowiązania zespołu kierowniczego i ciągłe doskonalenie
    Plan bezpieczeństwa żywności – HACCP
    System zarządzania jakością i bezpieczeństwo żywności
    Wymagania dotyczące instalacji i urządzeń
    Kontrola produktu
    Kontrola procesów
    Pracownicy

    IFS - Food (International Food Standard) Norma służąca przeprowadzaniu audytów z zakresu produktów żywnościowych z marką dystrybutora.
    Historia i certyfikacja
    Odpowiedzialność kierownictwa
    System zarządzania jakością
    Zarządzanie zasobami
    Proces produkcyjny
    Pomiary, analiza i doskonalenie

    ISO 22000:2005
    System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
    Wymogi ogólne i dokumentacja
    Obowiązki kierownictwa
    Planowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
    Zarządzanie zasobami
    Planowanie i produkcja bezpiecznej żywności
    Walidacja, weryfikacja i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwa żywności

    • GODZINY    650
    • GRANT UE 70%
    • Cena regularna 6 650,00 zł
    • Cena po dofinansowaniu 1 995,00 zł

Inne informacje związane z zarządzanie jakością

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |