Turystyka - Specjalność Zarządzanie w Hotelarstwie i Gastronomii - Studia II Stopnia

Więcej informacji

Turystyka - Specjalność Zarządzanie w Hotelarstwie i Gastronomii - Studia II Stopnia

  • Praktyki Możliwość studiowania w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym
  • Szczegółowe informacje Kariera zawodowa
    Absolwenci specjalności Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii są przygotowani do zarządzania przedsiębiorstwem turystycznym, hotelarskim i gastronomicznym, pełnienia kierowniczych funkcji w turystyce i hotelarstwie, kierowania zespołami ludzkimi oraz do kreatywnego rozwiązywania problemów

    Przedmioty ogólne
    język obcy, metodologia badań naukowych

    Przedmioty podstawowe
    historia kultury, socjologia czasu wolnego, regiony turystyczne

    Przedmioty kierunkowe
    planowanie turystyczne, informatyka w turystyce i rekreacji, marketing usług turystycznych i rekreacyjnych, polityka turystyczna, wychowanie zdrowotne i promocja zdrowia, finanse przedsiębiorstw i podstawy rachunkowości, etyka gospodarcza i zawodowa, seminarium magisterskie

    Kształcenie w zakresie specjalności
    rynek usług hotelarskich i gastronomicznych, nowoczesne koncepcje zarządzania w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym, zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym, zarządzanie zasobami ludzkimi, nowe technologie w usługach hotelarskich, negocjacje w biznesie, elementy protokołu dyplomatycznego
Więcej informacji

Inne informacje związane z zarządzanie w hotelarstwie