Szczegółowe informacje
Studia umożliwiają podniesienie kwalifikacji, jak i aktualizację wiedzy z zakresu rynku produktów tradycyjnych, regionalnych i lokalnych w Unii Europejskiej, ze szczególnym uwzględnieniem specyfiki i problematyki Polski. Celem studiów jest przygotowanie jego uczestników do aktywnego współuczestnictwa w budowie rynku produktów tradycyjnych, regionalnych i lokalnych, jako atrakcyjnej alternatywy rozwoju obszarów, nie tylko wiejskich. Mile widzianymi słuchaczami są: pracownicy administracji publicznej, w tym samorządów terytorialnych zajmujących się promocją regionu, ośrodków doradztwa rolniczego, pracownicy inspekcji sanitarnej i weterynaryjnej, jednostek certyfikujących, nauczyciele szkół rolniczych i pokrewnych, lokalni liderzy, właściciele małych rodzinnych firm oraz członkowie gospodarstw rolnych zajmujący się produkcją wyrobów o tradycyjnej recepturze wytwarzania, absolwenci szkół wyższych poszukujący pomysłów na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej w/w zakresie.
Kierownik studiów: dr Agnieszka Borowska
Czas trwania studiów: 2 semestry
Zasady naboru: według kolejności zgłoszeń
Liczba miejsc: 35