Studia podyplomowe: Logistyki - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia podyplomowe: Logistyki - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Szczegółowe informacje
    Charakterystyka

    W praktyce zarządzania przedsiębiorstwami w krajach wysoko rozwiniętych koncepcja logistyki jest wykorzystywana na coraz większą skalę i z coraz większymi efektami. Zasadniczymi przyczynami zainteresowania przedsiębiorstw koncepcją logistyki jest presja kosztów i konkurencja. W Polsce obserwuje się wyraźną lukę w sferze wdrażania koncepcji logistycznej w przedsiębiorstwach.

    Celem studiów jest przekazanie wiedzy z zakresu szeroko pojętego zarządzania logistycznego, zasad praktycznego zastosowania koncepcji logistyki oraz jej narzędzi w zarządzaniu przedsiębiorstwem. Znajomość problematyki logistycznej przez kadrę zarządzającą przedsiębiorstw oraz jej wykorzystywanie w praktyce może umożliwić osiągnięcie przewagi strategicznej nad konkurencją na rynku.

    Studia przeznaczone są dla osób zajmujących się zarządzaniem w przedsiębiorstwie na dowolnym szczeblu, głównie inżynierów odpowiedzialnych za zaopatrywanie, produkcję, dystrybucję towarów lub usług oraz magazynowanie i transport.

    Program studiów został opracowany zgodnie z wytycznymi Europejskiej Rady Certyfikacji w Logistyce. Zajęcia prowadzone są w formie wykładów, ćwiczeń praktycznych oraz opracowań indywidualnych.
    Program nauczania

        - Podstawy zarządzania
        - Zarządzanie logistyczne w przedsiębiorstwie
        - Zarządzanie zapasami
        - Zarządzanie przepływem materiałów
        - Zarządzanie magazynem
        - Zarządzanie transportem
        - Zarządzanie zasobami społecznymi systemów logistycznych

Inne informacje związane z logistyka

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |