Home > Podyplomowe > Analiza Firmy > Zaoczne > Warszawa > Studia podyplomowe:Analiza finansowa przedsiębiorstwa - Warszawa - Mazowieckie

Studia podyplomowe:Analiza finansowa przedsiębiorstwa - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia podyplomowe:Analiza finansowa przedsiębiorstwa - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Szczegółowe informacje
    Charakterystyka

    Analiza finansowa przedsiębiorstwa to jeden z głównych elementów funkcjonowania firmy. Ocena bieżącej sytuacji finansowej spółki daje nam realny obraz możliwości dalszego efektywnego rozwoju oraz zminimalizowania ewentualnych strat.

    Celem studiów jest przygotowanie absolwentów do samodzielnego działania w zawodzie, przekazanie im niezbędnych wiadomości z zakresu mechanizmów występujących na rynku finansowym, prawa finansowego, analizy sytuacji majątkowej i finansowej firmy.

    Studia analityków finansowych skierowane są do pracowników działów analitycznych, działów finansowych, departamentów inwestycyjnych banków, maklerów giełdowych oraz menedżerów firm. Słuchaczami tego kierunku są również osoby posiadające uprawnienia decyzyjne w zakresie zarządzania finansami, inwestorzy giełdowi oraz doradcy inwestycyjni.
    Program nauczania

        - Instrumenty finansowe
        - Analiza finansowa
          - Metodyczne podstawy analiz
          - Wstępna ocena sprawozdania finansowego
          - Wskaźnikowa ocena kondycji finansowej przedsiębiorstw
          - Syntetyczna diagnoza kondycji finansowej przedsiębiorstwa
        - Analiza fundamentalna
        - Opracowanie i ocena opłacalności projektów jako podstawy podejmowania decyzji inwestycyjnych
        - Zarządzanie ryzykiem
        - Podatki


Inne informacje związane z Analiza Firmy

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |