Mechanika i Budowa Maszyn - Specjalizacja Transport Drogowy - Studia Inżynierskie

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Stanisława Staszica w Pile

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Mechanika i Budowa Maszyn - Specjalizacja Transport Drogowy - Studia Inżynierskie - W ciągu tygodnia - Piła - Wielkopolskie

  • Szczegółowe informacje
    TRANSPORT DROGOWY - studia na tej specjalności przygotowują do pracy zawodowej w zakresie logistyki i ekonomii transportu drogowego, projektowania systemów transportowych, eksploatacji technicznych środków transportowych oraz sterowaniem ruchem w transporcie drogowym. Absolwenci mogą podjąć pracę we wszystkich branżach gospodarki, gdzie istnieją problemy przemieszczania ludzi i towarów oraz w firmach transportowych i zakładach motoryzacyjnych.

    ORGANIZACJA I PRZEBIEG STUDIÓW
    Stacjonarne studia na specjalności obejmują 7 semestrów zajęć dydaktycznych (wykłady, ćwiczenia, projekty, seminaria i laboratoria) oraz 8 tygodni praktyki zawodowej. Na program studiów składają się przedmioty z edukacji podstawowej, gdzie student uzyskuje wiedzę z zakresu przedmiotów ogólnych i podstawowych. W ramach edukacji inżynierskiej student uzyskuje wiedzę z zakresu przedmiotów kierunkowych, dotyczących zagadnień wykorzystania metod komputerowych w projektowaniu maszyn.

    Studia niestacjonarne obejmują treści programowe przedmiotów podstawowych i kierunkowych studiów stacjonarnych. Zajęcia na studiach niestacjonarnych odbywają się z reguły dwa razy w miesiącu (piątek po południu, sobota i niedziela).

    Formą rozliczenia poszczególnych przedmiotów jest egzamin lub zaliczenie. Po trzecim roku studiów studenci odbywają 8-tygodniową praktykę zawodową, związaną z wdrażaniem się do pracy zawodowej.

Inne informacje związane z mechanika i budowa maszyn

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |