Home > Podyplomowe > Ekonomia > Zaoczne > Lublin > Konkurencyjność i Innowacje w Przedsiębiorstwach - Studia Podyplomowe - Lublin - Lubelskie

Konkurencyjność i Innowacje w Przedsiębiorstwach - Studia Podyplomowe - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Konkurencyjność i Innowacje w Przedsiębiorstwach - Studia Podyplomowe - Zaoczne - Lublin - Lubelskie

  • Szczegółowe informacje
    Czas trwania: 2 semestry (zajęcia odbywają się w soboty i w niedziele, dwa razy w miesiącu, w godz. 9.00 – 16.00; łącznie 204 godziny),

    Opis studiów: studia przeznaczone są dla osób posiadających wyższe wykształcenie magisterskie. Adresatami studium są osoby zatrudnione w podmiotach gospodarczych, jednostkach administracji oraz samorządowych, zainteresowane podnoszeniem konkurencyjności oraz osoby opracowujące wnioski o pomoc z funduszy unijnych. Wykładowcami są pracownicy UMCS oraz wyspecjalizowanych instytucji. Ukończenie studiów – na podstawie uzyskanych zaliczeń z przedmiotów objętych programem nauczania oraz pozytywnej oceny pracy końcowej, którą stanowi Audit Konkurencyjności ® przeprowadzony przez słuchaczy w wybranym przedsiębiorstwie.

    Program studiów: konkurencja w gospodarce; regulacje konkurencji w prawie polskim i unijnym; zarządzanie we współczesnych przedsiębiorstwach; konkurencyjność, potencjał konkurencyjności, przewaga konkurencyjna przedsiębiorstwa; instrumenty konkurowania; strategie konkurencji; zarządzanie innowacjami w przedsiębiorstwie; marketingowe narzędzia innowacji; instrumenty finansowe w zarządzaniu innowacjami; zarządzanie zmianami w organizacji; problemy w organizacji i ich rozwiązywanie; instytucjonalne formy wspierania innowacji; gra decyzyjna „Firma”.

Inne informacje związane z Ekonomia

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług. Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek. Zobacz więcej  |