Grupa docelowa
Szkolenie przeznaczone jest dla osób pragnących pełnić rolę auditora wewnętrznego wg Normy ISO 22000.
W przypadku osób nieposiadających doświadczenia zawodowego w branży spożywczej wymagany jest wcześniejszy udział w module I w/w szkolenia lub/i dobra znajomość wymagań GMP, GHP i HACCP. Uczestnicy otrzymują Certyfikat Auditora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000. Szkolenie otwarte/ zamknięte.
Program szkolenia
Szkolenie teoretyczno-praktyczne obejmuje: Omówienie wymagań Normy ISO 22000 z punktu widzenia auditora. Auditowanie wymagań normy ISO 22000
- Zasady prowadzenia auditu.
- Rodzaje auditów oraz wymagania i obowiązki auditora,
- Proces przygotowania auditu wraz z ćwiczeniami,
- Proces przeprowadzenia auditu wraz z ćwiczeniami,
- Proces raportowania auditu wraz z ćwiczeniami,
- Omówienie działań poauditowych,
- Omówienie istoty działań korygujących wraz z ćwiczeniami,
- Omówienie problemów związanych z auditami w przedsiębiorstwie,
Całość na podstawie Normy ISO 19011,
Test egzaminacyjny