Studium Policealne - Turystyka Zagraniczna - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Business School

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studium Policealne - Turystyka Zagraniczna - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Cele
    Do podstawowych zadań wykonywanych przez technika obsługi turystycznej należy kompleksowe świadczenie usług turystycznych. Będą to zatem wszystkie czynności związane z przyjmowaniem różnych zleceń (życzeń) klienta, programowaniem imprez, kalkulowaniem zamawianych świadczeń, czuwaniem nad prawidłową realizacją zamawianych usług, dbanie o prawidłowy wizerunek przedsiębiorstwa głównie poprzez profesjonalną obsługę turystów. Absolwent tego kierunku posiądzie wiedzę z zakresu: organizowania pracy biura podróży, organizowania wyjazdów krajowych i zagranicznych, kalkulowania kosztów imprez turystycznych, organizowania i obsługiwania konferencji, targów i zjazdów, zasad organizowania wycieczek krajoznawczych.
  • Tutuł uzyskany
    Technik Obsługi Turystycznej
  • Szczegółowe informacje
    Absolwenci tego kierunku znajdą pracę w: biurach podróży, agencjach i ośrodkach informacji turystycznej, własnym biurze podróży, organach administracji samorządowej zajmujących się organizacją i promocją turystyki, ośrodkach wypoczynkowych, parkach i centrach rozrywki, działach socjalnych w zakładach pracy, liniach lotniczych, zajmujących się organizacją lotów czarterowych na zamówienia biur podróży; organach samorządowych, odpowiadając za tworzenie odpowiednich warunków i promocję ruchu turystycznego w regionie.

    Język angielski  
    Język włoski
    Podstawy ekonomiczne i prawne
    Obsługa ruchu turystycznego
    Organizacja turystyki
    Geografia turystyczna
    Technika pracy biurowej
    Podstawy rachunkowości i finansów
    Marketing w turystyce

Inne informacje związane z organizacja

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |