STUDIA PODYPLOMOWE PROJEKTOWANIE GEOTECHNICZNE, BEZPIECZEŃSTWO I ODDZIAŁYWANIE BUDOWLI NA ŚRODOWISKO - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem SGGW Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły STUDIA PODYPLOMOWE PROJEKTOWANIE GEOTECHNICZNE, BEZPIECZEŃSTWO I ODDZIAŁYWANIE BUDOWLI NA ŚRODOWISKO - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Profil słuchacza / wymogi
    Studia przeznaczone są dla pracowników mikro, małych i średnich przedsiębiorstw, którzy zamierzają podnieść swoje kwalifikacje w zakresie ustalania warunków posadowienia obiektów budowlanych oraz oceny bezpieczeństwa budowli i ich wpływu na stan środowiska wobec obowiązującego w Polsce i w krajach Unii Europejskiej prawa geologicznego, budowlanego i ochrony środowiska.
  • Szczegółowe informacje
    Specjalny nacisk będzie położony na projektowanie i dokumentowanie geotechniczne oraz dobór parametrów gruntowych do obliczeń geotechnicznych z uwzględnieniem zaleceń podanych w Eurokodzie 7.
    Tematyka studiów obejmuje następujące bloki tematyczne: prawo geologiczne, budowlane, ochrony środowiska i Eurokod 7, badania laboratoryjne i terenowe obiektów budowlanych, dobór parametrów i obliczenia geotechniczne, dokumentowanie geotechniczne, ocena bezpieczeństwa obiektów budowlanych i ich wpływu na środowisko.

    Zajęcia prowadzone są w formie wykładów i seminariów oraz ćwiczeń (laboratoryjnych i terenowych oraz obliczeń numerycznych). Program studiów obejmuje 220 godzin zajęć realizowanych w ramach 2-dniowych zjazdów (piątki-soboty). Uczestnicy studiów piszą pracę dyplomową oraz zdają egzamin końcowy.

    Kierownik studiów: prof. dr hab. inż. Zbigniew Lechowicz

    Czas trwania studiów: 2 semestry

    Zasady naboru: według kolejności zgłoszeń

    Liczba miejsc: 40

Inne informacje związane z budownictwo

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |