Studia Podyplomowe-Organizacja Usług Hotelarskich i Gastronomicznych z Elementami Zarządzania - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Uczelnia Warszawska im. Marii Skłodowskiej-Curie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia Podyplomowe-Organizacja Usług Hotelarskich i Gastronomicznych z Elementami Zarządzania - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Cele
    Celem studiów jest wyposażenie słuchaczy w wiedzę i umiejętności niezbędne do wykonywania obowiązków związanych z organizacją usług hotelarskich i gastronomicznych oraz zarządzaniem. Studia mają również na celu przygotowanie słuchaczy do pełnienia różnorodnych zadań w obszarze hotelarstwa i gastronomii. Kończący studia podyplomowe powinni posiadać podstawowe kompetencje z zakresu usług hotelarskich i gastronomicznych, towaroznawstwa produktów spożywczych, technologii produkcji potraw oraz prowadzenie hoteli, restauracji, barów i innych obiektów gastronomicznych. Słuchacze zostaną zapoznani z technologiami informacyjnymi w hotelarstwie i gastronomii.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Adresatami studiów są absolwenci wyższych uczelni (studia I lub II stopnia), którzy chcą zdobyć kwalifikacje zawodowe z zakresu organizacji usług hotelarskich i gastronomicznych oraz turystyki. Studia są skierowane szczególnie do tych absolwentów, którzy w swojej pracy zamierzają się zająć lub zajmują się tematyką organizacji usług hotelarskich i gastronomicznych oraz zarządzaniem. WARUNKI PRZYJĘCIA: · odpis dyplomu ukończenia wyższych studiów licencjackich, inżynierskich lub magisterskich; · formularz podania; · 2 fotografie format jak do dowodu osobistego; · zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do podjęcia nauki (termin ważności 6 miesięcy); · dowód osobisty do przedłożenia oraz kserokopia dowodu osobistego; · dowód wpłaty wpisowego i czesnego;
  • Szczegółowe informacje
    Studia Podyplomowe
    Organizacja usług hotelarskich i gastronomicznych z elementami zarządzania


    PROGRAM STUDIÓW OBEJMUJE ZAJĘCIA Z ZAKRESU:
    · technologii gastronomicznej z towaroznawstwem,
    · kuchni obcych narodów i regionalnych,
    · organizacji i techniki obsługi konsumenta,
    · wyposażenia przedsiębiorstwa gastronomicznego,
    · higieny produkcji gastronomicznej,
    · prawa w hotelarstwie i gastronomii,
    · dietetyki,
    · podstaw hotelarstwa,
    · organizacja i techniki pracy w hotelarstwie,
    · zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim i gastronomicznym,
    · marketingu w hotelarstwie i gastronomii,
    · ekonomiki hotelarstwa i gastronomii,
    · technologii informacyjnych w hotelarstwie i gastronomii
    .

    TERMIN ROZPOCZĘCIA:
    październik 2009 r.

    CZAS TRWANIA:
    2 semestry, 210 godzin


Inne informacje związane z zarządzanie turystyką

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |