STUDIA PODYPLOMOWE PORADNICTWO ŻYWIENIOWE I DIETETYCZNE - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem SGGW Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły STUDIA PODYPLOMOWE PORADNICTWO ŻYWIENIOWE I DIETETYCZNE - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Cele
    Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo–dietetycznych.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Studia są przeznaczone przede wszystkim dla absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych na kierunkach: technologii żywności i żywienia człowieka, lekarskim, pielęgniarskim oraz innych związanych z ochroną zdrowia.
  • Szczegółowe informacje
    Studia trwają 3 semestry w zakresie poradnictwa żywieniowego i dietetycznego z możliwością ukończenia po 2 semestrach w zakresie poradnictwa dietetycznego. Program studiów 2-semestralnych realizowany jest w wymiarze 272 godzin zajęć, natomiast 3-semestralnych 356 godzin. Zajęcia prowadzone są przez profesorów i adiunktów SGGW oraz lekarzy medycyny posiadających II stopień specjalizacji lub stopień naukowy doktora.

    Program studiów obejmuje: wybrane zagadnienia z fizjologii i biochemii żywienia, wybrane zagadnienia z towaroznawstwa żywności, żywność funkcjonalną i dietetyczną, fizjologiczną rolę preparatów dietetycznych i suplementów, wybrane zagadnienia z technologii gastronomicznej, metody psychologiczne i socjologiczne stosowane w poradnictwie dietetycznym, toksykologię żywności, normowanie i ocenę żywienia, etiopatogenezę i dietoterapię chorób dietozależnych oraz układanie jadłospisów technikami komputerowymi, symulacje udzielania porad w określonych rodzajach schorzeń, seminaria.

    Kierownik studiów: prof. dr hab. Janusz S. Keller

    Czas trwania studiów: 2 lub 3 semestry

    Zasady naboru: według kolejności zgłoszeń

    Liczba miejsc: 45

Inne informacje związane z gastronomia

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |