Kelner - Barman - Dwuletnia Szkoła Policealna - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem AP Edukacja

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Kelner - Barman - Dwuletnia Szkoła Policealna - Zaoczne - Łódź - Łódzkie

  • Szczegółowe informacje
    Zawód: Kelner
    NUMER PROGRAMU: 512[01]/T,SP/MENiS/2005.08.04
    Plan nauczania podbudowa programowa: szkoła dająca wykształcenie średnie.

    Szkoła posiada uprawnienia szkoły publicznej, realizujemy program MENiS.
    Nauka trwa 2 lata, tj. 4 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym lub stacjonarnym.

    Wystawiamy zaświadczenia do ZUS.
    Wystawiamy legitymacje szkolne = zniżki na przejazdy.
    Organizujemy atrakcyjne praktyki zawodowe.
    Języki obce - nauczamy na różnych poziomach zaawansowania.
    Doskonałe kwalifikacje na rynku pracy krajów Unii Europejskiej.

    Warunki rekrutacji

    Kelner/ Barman zajmuje się kompleksową obsługą konsumenta w zakładach gastronomicznych oraz prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie, serwuje potrawy i napoje, przygotowuje sale konsumpcyjną do obsługi kelnerskiej, nakrywa stoły  z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe). Kelner udziela konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania, doradza odpowiedni asortyment potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni (regionalna, staropolska, innych narodów). Kelner przyjmuje i rejestruje zamówienia, pobiera potrawy i napoje  z kuchni i bufetów oraz ocenianie ich dekoracji i estetyki,

    Praca:
    dla kelnera: wszystkie zakłady gastronomiczne : restauracje, puby, kawiarnie, hotele... zarówno w Polsce, jak i we wszystkich krajach Unii Europejskiej.

    Dla dorosłych forma zaocznaPrzedmiot
    Zasady żywienia
    Technologia gastronomiczna

    Język obcy zawodowy

    Obsługa konsumenta

    Podstawy psychologii

    Ekonomika i rachunkowość w gstronomii

    Specjalizacja

    Podstawy przedsiębiorczości*

    Praktyki zawodowe: 12 tygodni.
      

Inne informacje związane z barman kelner

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |