Dietetyka i Suplementacja - Szkolenie

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem ORMAsport

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Dietetyka i Suplementacja - Szkolenie - W ciągu tygodnia - Orzesze - Śląskie

  • Cele
    Celem szkolenia jest przedstawienie mechanizmów odpowiedniej diagnostyki dietetycznej wraz z projektowaniem indywidualnie dopasowanej diety i suplementacji - z naciskiem na prawidłową dietę redukcyjną, a także prawidłowe łączenie wybranych form aktywności ruchowej z dietą ukierunkowaną na odchudzanie (redukcję tkanki tłuszczowej).
  • Profil słuchacza / wymogi
    Absolwenci etapu 1 zdobędą niezbędną wiedzę oraz praktyczne umiejętności dotyczące: prawidłowej i kompleksowej diagnostyki dietetycznej, która umożliwia prawidłowe projektowanie zbilansowanej diety oraz diety ukierunkowanej na redukcję tkanki tłuszczowej.
    Absolwenci etapu 2 zdobędą wiedzę oraz praktyczne umiejętności dotyczące: projektowania diety i suplementacji dostosowanej do indywidualnych cech organizmu oraz prawidłowego planowania aktywności fizycznej wspomagającej proces redukcji tkanki tłuszczowej.
  • Szczegółowe informacje

    Firma Orma proponuje Państwu szkolenie doskonalące z zakresu dietetyki i suplementacji, szkolenie składa się z dwóch etapów:

    Etap 1 – (weekendowy)

    Prowadzony w formie interaktywnych zajęć teoretycznych ściśle związanych z częścią praktyczną, obejmuje:

    Część teoretyczną:

    • Fizjologiczne podstawy prawidłowego żywienia.
    • Cechy zbilansowanej diety**.
    • Główne składniki pokarmowe oraz interakcje między nimi w perspektywie zbilansowanej diety**.
    • Mechanizmy prawidłowej redukcji tkanki tłuszczowej (fizjologiczne aspekty wpływające na trwały efekt).
    • Diagnostyka fizjologiczna indywidualnych cech organizmu (m.in: metabolizmu), które istotnie wpływają na profil odżywiania.
    • Zagrożenia zdrowotne wynikające ze stosowania żle dobranych diet (nie uwzględniających indywidualnych cech metabolizmu), ze szczególnym naciskiem na diety "odchudzające"

    Część praktyczną:

    • Podstawowe testy i metody diagnozy dietetycznej - obliczanie m.in.: skład ciała – bioimpedancja, BMI, wzory wzrostowo-wagowe, obliczanie bilansu kalorycznego oraz dziennego zapotrzebowania na składniki odżywcze.
    • Rejestracja żywienia – metody.
    • Wykonanie analizy odżywiania wraz z analizą fizjologiczną indywidualnych cech organizmu (z uwzględnieniem czynników blokujących prawidłwą redukcję tkanki tłuszczowej dla diety redukcyjnej).
    • Studium przypadku.

    Etap 2 – (weekendowy)

    Przystąpienie do etapu 2 możliwe jest po ukończeniu etapu 1. Etap 2 prowadzony w formie interaktywnych zajęć teoretycznych ściśle związanych z częścią praktyczną, obejmuje:

    Część teoretyczną:

    • Główne rodzaje diet, ocena ich skuteczności oraz potencjalnego ryzyka.
    • Suplementacja oraz mechanizmy prawidłowego łączenia wybranych środków uzupełniających (m.in: suplementów) z uwzględnieniem środków ukierunkowanych na redukcję tkanki tłuszczowej.
    • Równowaga kwasowo-zasadowa w perspektywie planowania diety zbilansowanej (biochemiczne aspekty).
    • Zasady indywidualnego projektowania diety i suplementacji (wybór składników, metody przyrządzania, łączenie składników żywieniowych, rozkład ilościowy i jakościowy w ciągu dnia itd.). Z uwzględnieniem m.in.: diety redukcyjnej.
    • Podstawy aktywności fizycznej wspomagającej dietę redukcyjną.

    Część praktyczną:

    • Projektowanie diety uwzględniającej indywidualne cechy organizmu.
    • Projektowanie suplementacji uzupełniającej z uwzględnieniem diety redukcyjnej.
    • Projektowanie aktywności fizycznej uzupełniającej dietę redukcyjną

Inne informacje związane z dietetyka i żywienie - ogólne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |